KRIJIME PËR PASHKË

KRIJIME PËR PASHKË

Pashkët simbolizojnë kremtimin më të madh të Krishterëve me Ringjalljen e Krishtit ndodhur
tre ditë pas vdekjes së tij në kryq. Java para Pashkëve është quajtur Java e Shenjtë dhe mbërrin
në kulm me të Enjten e Shenjtë, që përkujton Darkën e Fundit, të Premten e Shenjtë, që
përkushton kryqëzimin dhe vdekjen e Krishtit dhe të Dielën, Ditën e Pashkëve. Një festë të tillë
e festojnë krishterët në mbarë botën. Vezët, qirinjtë madje edhe momente të tjera kanë edhe
një simbolikë të veçantë.

Select your currency
EUR Euro