QIRINJ PASHKE

QIRINJ PASHKE

Një tjetër simbolikë e kësaj feste është edhe marrja e flakës nga Tryeza e Shenjtë që iu jepet
besimtarëve dhe simbolizon flakën që del çdo vit nga varri i Krishtit në Jeruzalem ditën e
Pashkëve, flakë e cila merret dhe shpërndahet nëpër kisha të vendeve të ndryshme. Drita e qirit

të Pashkëve simbolizon dritën e përjetshme dhe zbukurohet madhërishëm me thënie dhe
simbole sipas dëshirës.
Kalimera by Olga disponon një gamë të madhe qirinjsh Pashke (llambadha) të zbukuruara me
aksesorë nga më të ndryshme. Qirinjtë ose llambadhat i dhuron Nuni atij që pagëzon, ose mund
të zgjidhni edhe vet atë që dëshironi.

Select your currency